Courtyard House

Courtyard House

The house is situated in an urbanized context at the foot of the Botticino hill, in the province of Brescia: the view extends both to the Po Valley and to the marble quarries. The property is raised above the access road on a natural podium and is delimited by an "L"-shaped building that ends with the swimming pool, creating a device that opens up to the horizon. On the ground floor, the living room and kitchen place the functional parts in total openness towards the garden, while the spacious sleeping area is located on the first floor. In the basement space of the podium, there are garages and service areas such as the cellar and laundry room, as well as a fully equipped gym.

The architecture is built with a materiality that evokes the earth and its colors

The transparencies of glass and the warmth of stone and wood create a virtuous interpenetration between the dwelling and the surrounding space

Info

Location

Botticino, Brescia, Italia

Completion

2021

Client

Privato

Total area

1.195,90 mq

Built area

399.21 mq

Program

abitazione privata

Project drawings

Related project

Category: Single house

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.